زندگینامه شهید حسن جمالی زاده

در یکی از روزهای سال ۱۳۴۲ همزمان با آغاز نهضت سرنوشت ساز معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران در روستای دقوق آباد از بخش نوق رفسنجان در خانواده ای مذهبی فرزند پسری به دنیا آمد که نام او را حسن گذاردند.

ارتباط این خانواده بویژه پدر خانواده با روحانیون و شخصیتهای مذهبی و رفت و آمد و استقرار آنان در منزل ایشان در ایام تبلیغی محرم و رمضان تقید به مسائل دینی مذهبی و محبت و تکریم خاندان پیامبر (ص) و آگاهی و علاقمندی نسبت به مرجعیت شیعه و رهبری امام خمینی ره را در بین اعضای این خانواده نهادینه کرد . و لذا همیشه رساله های عملیه امام خمینی (ره) با نام موسوی و یا میلانی بر جلد آن در دسترس اعضای خانواده بود که این منزل یکبار در ماه محرم در حضور یکی از مبلغین ،روحانی مورد تفتیش ماموران پاسگاه قرار گرفت.

شهید عزیز ما دوران کودکی را در چنین خانواده ای سپری کرد و سپس در مدرسه ابتدایی همین روستا مشغول تحصیل شد سپس ایشان به اتفاق سایر برادرانش جهت تحصیل در دوره راهنمایی به یزد مهاجرت کردند. دوران دبیرستانی این شهید در یزد مصادف با اوج نهضت و انقلاب در سال ۵۷ و ارتباط تنگاتنگ پدر بزرگوار شهید با شخصیتهای مذهبی سیاسی و آشنایی با اطلاعیه های امام راحل که به همین علت یک مرتبه توسط پاسگاه منطقه بازداشت شد و با پیروزی انقلاب و سپس در گذشت نابهنگام مادرش در سال ۵۸ سرنوشت دیگری برایش رقم زد که با شروع جنگ تحمیلی در همین سال، مسئله اصلی او انقلاب و جنگ و دفاع مقدس بود که با دستور امام مبنی بر تشکیل سپاه پاسداران به عضویت سپاه درآمد و در بخش پذیرش گزینش این نهاد تازه تاسیس شده در جهت جذب برجسته ترین نیروهای مخلص واجد شرایط مشغول شد.

شهید عزیزمان به دفعات مختلف در عین حال که در پذیرش سپاه مشغول فعالیت بود تا روزهای پایانی جنگ تحمیلی و رسیدن به مقام .شهادت در مواقع لزوم در جبهه ها حضور پیدا میکرد و نهایتاً در روزهای پایانی جنگ در تاریخ ۱۳۶۷/۴/۳ به همراه تعدادی از همرزمانش در منطقه شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل و تا سال ۱۳۷۴ به مدت هفت سال پیکر مطهرش مرزبان کشور عزیزمان بود و سپس در این سال به زادگاهش منتقل و در گلزار شهدای روستای دقوق آباد به خاک سپرده شد.


منش شهید حسن جمالی زاده به نقل از حاج حسن کبیریان

از نظر اخلاق و رفتار و خصوصیات خاص و برجسته ای داشتند که در سایرین کمتر دیده می‌شد. تلاش و خستگی ناپذیری ایشان در کار زبانزد بود. از نظر رعایت و دلسوزی به اموال بیت‌المال شاید بی نظیر بود. ایشان در تقوا، در عبادت خدا در اقامه نماز اول وقت، در حفظ انضباط  و در نظافت شخصی بسیار مقید بودند.یکی از با سلیقه ترین منظم ترین و منضبط ترین افرادی بود که باهم کار می کردیم. بسیار قانع بود و هیچ ارزشی به مسائل مادی نمی دادند. هیچوقت من ندیدم که از مشکلات مالی شاکی شود.

از نکات دیگر: مهربانی و عطوفت بیش از حد ایشان نسبت به دوستان و فامیل بود عشق ایشان نسبت به ولایت بی نظیر بود اهل مطالعه و فوق العاده رازدار بود (نسبت به اسرار مردم) علاقه فوق العاده ای به خانواده معظم شهدا داشت و همیشه دنبال حل مشکلات آنان بود.


منش شهید حسن جمالزاده به نقل از آقای فاتحی

شهید بزرگوار در گزینش کارش انجام تحقیقات روی پرونده های مختلف بود. افراد بسیاری را شناسایی و خوب هم گزینش کرد. چون بسیاری از آنها هم اکنون نامشان در لیست شهدای والامقام ثبت است و همچنین رسم است که خداوند عاشقان را به وسیله عاشقان انتخاب میکند. شهید عزیز بسیار حساس و مسئولیت پذیر بود . شب و روز نمی شناخت میخواست هر روز که می گذرد کاری بیشتر و مفیدتر را انجام دهد.

در سال ۶۵ به اتفاق به جبهه اعزام شدیم مدتی در پذیرش (گزینش) لشکر مشغول شدیم تا دوسه ماه قبل از عملیات کربلای چهار بود که سردار عزیز برادر سلیمانی (فرمانده وقت لشکر ۴۱ ثارا…) ایشان را به عنوان پیک خود انتخاب نمود و در این مدت همراه ایشان بود. سردار سلیمانی ایشان را به عنوان یک محرم اسرار با خودش میبرد تا قضیه عملیات لو نرود. ایشان از هر نظر صلاحیت داشت رازدار بود متقی و مخلص بود ، از روحیه بسیار بالای نظامی برخوردار بود خیلی عاشق بود و سرانجام به آرزوی خودش رسید.

نوشتهٔ پیشین
شهید احمد اسمائیلی پور
نوشتهٔ بعدی
شهید غلامحسین رفسنجانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید